Karnabahar Mantısı
Bu mantıdan dilediğiniz kadar yiyin:)
Beslenme alışkanlıklarımızı değiştirip hayata sağlık katan Diyetisyen Ruhan Süme Yiğit'ten harika bir öneri: Karnabahar Mantısı :)
Malzemeler
Karnabahar
Yoğurt
1 tatlı kaşığı zeytinyağı (1 porsiyon için)
Sarımsak
Domates
Salça
Baharat
Yapılışı
Karnabaharları çiçek çiçek koparıp kaynar suya atın, haşlayın. Yaklaşık 15 dakikada haşlanmış olacaktır.
Ayrı bir tavada 1 tatlı kaşığı yağ ile sosunu hazırlayın. Sos için dilediğiniz kadar salça, doğranmış domates, biber, soğan, sarımsak kullanabilirsiniz. Önemli olan porsiyon başına kullandığınız yağ miktarıdır. Baharat olarak; kimyon, karabiber ve kırmızıbiberin çok yakıştığını söyleyebilirim.
Süzdükten sonra tabağa aldığınız karnıbaharların üzerine 1 su bardağı yoğurt ekleyin. Onun üzerine de sosunuzu ekleyerek afiyetle yiyin.
Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
Malzemeler
Yarım Kilo Pırasa
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
1 Tatlı Kaşığı Splenda
1 Portakal
1 Domates
3 Tane Yeşil Soğan
1 Çay Kaşığı Tuz
Yapılışı
Pırasaların dışındaki ilk katı alıp, büyük büyük doğrayıp, tencereye alıyoruz.
Üzerine sırasıyla küçük küçük doğradığımız soğanları ve küp küp doğradığımız domatesleri ekliyoruz.
Kavrulmaya başlayan malzemelere 1 portakalın suyunu ekliyoruz.
Pırasanın üzerini örtmeyecek miktarda kaynar suyu ekleyip, tuz ve şekerini katıyoruz.
Kapağı kapalı olarak yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.
*Yağlı kağıt ile pırasanın üzerini örterseniz buharı artacağından daha hızlı ve kıvamlı pişer.
*Tencerenin yarısı 1 tatlı kaşığı zeytinyağına karşılık geleceğinden, 1 Porsiyon Sebze Yemeği olarak tencerenin yarısını rahatlıkla tüketebilirsiniz :)
*Tarifler diyetisyenimin bana özel hazırladığı beslenme programına uygun şekilde, kendi denemelerim veya diyetisyenimin tarifleri ile hazırlanmıştır. Herhangi bir hastalığı olanların veya sağlıklı beslenme programına tabi olarak kilo vermek isteyenlerin bir diyetisyen eşliğinde kişiye özel diyet uygulamaları doğru olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder