Malzemeler
Yarım Kilo Pırasa
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
1 Tatlı Kaşığı Splenda
1 Portakal
1 Domates
3 Tane Yeşil Soğan
1 Çay Kaşığı Tuz
Yapılışı
Pırasaların dışındaki ilk katı alıp, büyük büyük doğrayıp, tencereye alıyoruz.
Üzerine sırasıyla
küçük küçük doğradığımız soğanları ve küp küp doğradığımız domatesleri ekliyoruz.
Kavrulmaya başlayan malzemelere 1 portakalın suyunu ekliyoruz.
Pırasanın üzerini örtmeyecek miktarda kaynar suyu ekleyip, tuz ve şekerini katıyoruz.
Kapağı kapalı olarak yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.
*Yağlı kağıt ile pırasanın üzerini örterseniz buharı artacağından daha hızlı ve kıvamlı pişer.
*Tencerenin yarısı 1 tatlı kaşığı zeytinyağına karşılık geleceğinden, 1 Porsiyon Sebze Yemeği olarak tencerenin yarısını rahatlıkla tüketebilirsiniz :)
*Tarifler diyetisyenimin bana özel hazırladığı beslenme programına uygun şekilde, kendi denemelerim veya diyetisyenimin tarifleri ile hazırlanmıştır. Herhangi bir hastalığı olanların veya sağlıklı beslenme programına tabi olarak kilo vermek isteyenlerin bir diyetisyen eşliğinde kişiye özel diyet uygulamaları doğru olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder