22 Ocak 2014 Çarşamba

Karnabahar Mantısı

Bu mantıdan dilediğiniz kadar yiyin :)

Beslenme alışkanlıklarımızı değiştirip hayata sağlık katan Diyetisyen Ruhan Süme Yiğit'ten harika bir öneri: Karnabahar Mantısı :)


Malzemeler

Karnabahar
Yoğurt
1 tatlı kaşığı zeytinyağı (1 porsiyon için)
Sarımsak
Domates
Salça
Baharat

Yapılışı

Karnabaharları çiçek çiçek koparıp kaynar suya atın, haşlayın. Yaklaşık 15 dakikada haşlanmış olacaktır.

Ayrı bir tavada 1 tatlı kaşığı yağ ile sosunu hazırlayın.

Sos için dilediğiniz kadar salça, doğranmış domates, biber, soğan, sarımsak kullanabilirsiniz. Önemli olan porsiyon başına kullandığınız yağ miktarıdır. Baharat olarak; kimyon, karabiber ve kırmızıbiberin çok yakıştığını söyleyebilirim.

Süzdükten sonra tabağa aldığınız karnabaharların üzerine 1 su bardağı yoğurt ekleyin. Onun üzerine de sosunuzu ekleyerek afiyetle yiyin.


*Tarifler diyetisyenimin bana özel hazırladığı beslenme programına uygun şekilde, kendi denemelerim veya diyetisyenimin tarifleri ile hazırlanmıştır. Herhangi bir hastalığı olanların veya sağlıklı beslenme programına tabi olarak kilo vermek isteyenlerin bir diyetisyen eşliğinde kişiye özel diyet uygulamaları doğru olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder